Vremea se va menţine normală pentru această perioadă

Scris de Gabriel Adam la 17 Mar 2017, ora 14:00

Valorile termice vor fi apropiate de mediile multianuale în cea mai mare parte a ţării. Pe parcursul zilei, cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în jumătatea de est a ţării, unde local, vor mai fi precipitaţii slabe, informează ANM.

Azi

ÎN ŢARĂ

Vor fi ploi, mai ales sub formă de aversă, în estul Transilvaniei şi în Moldova, îndeosebi în primele ore, trecător va fi şi lapoviţă sau ninsoare, iar în Carpaţii Meridionali şi Orientali va mai ninge. Noaptea, nebulozitatea se va accentua, începând cu nord-vestul teritoriului şi vor fi precipitaţii, mixte în Maramureş şi posibil în Transilvania şi doar ploi, local în Crişana, Banat şi în jumătatea de nord a Moldovei, iar la munte vor predomina ninsorile. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare în zona montană înaltă, iar în prima parte a intervalului şi în regiunile estice şi sud-estice. Temperaturile maxime se vor încadra între 5 şi 15 grade, iar cele minime, între -5 şi 5 grade, uşor mai scăzute în depresiunile Carpaţilor Orientali.

BUCUREŞTI

Vremea va fi normală din punct de vedere termic. Cerul va fi temporar noros, iar în cursul zilei, vor mai fi ploi de scurtă durată. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 12 grade, iar minima va fi de 1…2 grade, mai scăzută în zona preorăşenească, până în jurul valorii de -1 grad.

LA MUNTE

În cursul zilei, cerul va fi variabil cu înnorări temporare şi ninsori slabe, pe arii restrânse, în Carpaţii Meridionali şi Orientali. Noaptea, nebulozitatea se va accentua, iar precipitaţiile predominant sub formă de ninsoare, se vor extinde. Vântul va prezenta intensificări temporare în zona înaltă. Valorile termice diurne vor fi apropiate de cele din intervalul precedent, iar cele nocturne uşor mai ridicate.

Sâmbătă

ÎN ŢARĂ

În vestul, nordul şi centrul ţării, valorile termice se vor menţine în limite normale pentru această dată; cerul va fi mai mult noros şi va ploua, pe arii mai extinse spre seară şi în cursul nopţii. În Maramureş, nordul Moldovei şi în estul Transilvaniei, trecător vor fi posibile precipitaţii mixte. În zonele de munte, cantităţile de apă vor depăşi local 15…20 l/mp, iar îndeosebi în zona înaltă, vor predomina ninsorile şi se va depune strat nou de zăpadă. În restul teritoriului, vremea se va încălzi faţă de intervalul anterior, înnorările vor fi temporare, iar ploile se vor semnala local, mai ales în a doua parte a intervalului. Vântul va prezenta intensificări la munte, cu viteze mai mari pe creste, dar pe arii restrânse şi la cote mai reduse şi în celelalte regiuni. Temperaturile maxime se vor încadra, între 5…6 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi 18 grade în Lunca Dunării, iar cele minime între 1 şi 8 grade.

LA MUNTE

Temperatura aerului va creşte faţă de cea din intervalul anterior. Cerul va fi mai mult noros şi vor cădea precipitaţii, pe arii din ce în ce mai extinse, mai frecvente seara şi noaptea. Local, cantităţile de apă vor depăşi 15…20 l/mp. În zona înaltă, vor predomina ninsorile şi se va depune strat nou de zăpadă. Vântul va prezenta intensificări cu viteze mai mari pe creste.

Duminică

LA MUNTE

Cerul va fi temporar noros şi vor cădea precipitaţii mixte, ziua – îndeosebi în zona Carpaţilor Meridionali şi de Curbură, iar noaptea în Munţii Apuseni şi nordul Carpaţilor Orientali. Izolat, cantităţile de apă vor mai depăşi 15 l/mp. Vântul va continua să prezinte intensificări cu viteze mai mari pe creste unde, la rafală, va depăşi 70…80 km/h. Temperatura aerului va marca o scădere, la valorile diurne.

Mai multe articole

PRIETENII NOŞTRI

Box 300x250 I love Cluj