USAMV Cluj-Napoca, gazda Conferinței internaționale „Mecanisme Naturale ale Sănătăţii Familiei de Albine”

Scris de Maria Man la 9 Dec 2013, ora 16:25

Universitatea de Ştiinţe Agricole și Medicină Veterinară Cluj-Napoca (USAMV), Facultatea de Zootehnie și Biotehnologii, Departamentul de Apicultură și Sericicultură, în colaborare cu Secţia de Zootehnie a Academiei de Ştiinţe Agricole și Silvice „Gheorghe Ionescu-Şişeşti”, organizează în data de 12 decembrie 2013 Conferinţa „Mecanisme Naturale ale Sănătăţii Familiei de Albine”.

Conferința se bucură de prezența unor distinse personalități din lumea academică internațională, dintre care amintim pe:

  • Prof. Robin Crewe, de la Universitatea din Pretoria, Africa de Sud, Preşedinte al Consorțiului Academiilor de Ştiinţe din Africa, care va susține prezentarea cu tema: „Fenomenul dispariţiei familiilor de albine în Europa şi Africa: care sunt cauzele?”
  • Prof. Nikola Kezic, de la Universitatea din Zagreb, Croaţia, Redactor-șef al „Journal of Central European Agriculture”, care va susține prezentarea cu tema: Colapsul  familiilor de albine în Croaţia”.
  • Prof. Robin Moritz, de la Universitatea Martin Luther, Halle, Germania, Director al Proiectului  RoBeeTech, care va susține prezentarea cu tema: „Robeetech – Soluţii…”

Moderatorii Conferinței sunt: Prof. dr. Liviu Al. Mărghitaş, Președintele Senatului USAMV Cluj-Napoca, Şeful Disciplinei de Apicultură și Sericicultură din cadrul Facultăţii de Zootehnie şi Biotehnologii și Conf. dr. Daniel S. Dezmirean, prodecanul acestei facultăţi, personalități cu largă recunoaștere națională și internațională în domeniul Apiculturii.

Conferința va avea loc la sediul USAMV Cluj,  Str. Mănăștur nr. 3-5, în data de 12 decembrie 2013, începând cu ora 9,30, în Amfiteatrul Verde din Institutul de Ştiinţele Vieţii.

Mai multe articole

PRIETENII NOŞTRI

Box 300x250 I love Cluj