Surorile din faimosul Trio Lee concertează pe scena clujeană

Scris de Mihai Bacalu la 16 Mar 2017, ora 08:11

Academia de Muzică ,,Gheorghe Dima” vă invită joi, 16 martie, ora 19:00, Sala Studio, la recitalul cameral susținut de formația Trio Lee, căreia i se alătură, ca invitat, violistul Traian Boală.

Programul abordat cuprinde lucrări de Beethoven (Trio pentru vioară, violoncel și pian în Sol major, op. 1, nr. 2), Stravinski/Stephen Prutsman (trei părți din Pasărea de foc, transcripție pentru trio cu pian) și Schumann (Cvartet pentru vioară, violă, violoncel și pian în Mi bemol major, op. 47).

Ansamblul este format din surorile Lisa Lee (vioară), Angela Lee (violoncel) și Melinda Lee Masur (pian), absolvente de Curtis Institute, Juilliard School, Universitățile Yale și Harvard, Guildhall School of Music and Drama și Hochschule für Musik und Theater Hannover.

Încă de la debutul susținut în celebra sală Wigmore Hall din Londra în 2001, formația a fost primită de publicul larg și de critica de specialitate cu deosebită căldură și apreciere. Până în prezent, Trio Lee a concertat în calitate de ansamblu solist alături de Shangai Philarmonic, Orchestra Simfonică și Corul din Kiev, Shenzhen Symphony și Orchestra de Tineret din Macau În ultimii ani, trioul a susținut recitaluri și cursuri de măiestrie în Shangai, Hong Kong, Taipei, San Francisco, New York, Toronto, Londra, Copenhaga și alte câteva orașe. Susținător al muzicii contemporane, ansamblul a interpretat numeroase lucrări în primă audiție mondială.

Pe lângă activitățile artistice și didactice, trioul se implică în acțiuni umanitare în cadrul comunităților dezavantajate, fapt ce le-a adus membrelor acestuia diplome de recunoaștere a meritelor din partea Statului California.
Cristina Pascu

Mai multe articole

PRIETENII NOŞTRI

Box 300x250 I love Cluj