Decizia privind paturile din spitale, de interes pentru TOȚI românii

Scris de Gabriel Adam la 10 Mar 2017, ora 09:00

Numărul anual de paturi din reţeaua de spitale publice şi private din România pentru care casele de asigurări de sănătate pot încheia contracte de furnizare de servicii medicale spitaliceşti în perioada 2017-2019 va fi menţinut la nivelul actual, respectiv 119579 paturi, a decis Guvernul.

Decizia menţinerii numărului anual de paturi in reţeaua de spitale publice şi private din România pentru care casele de asigurări de sănătate pot încheia contracte de furnizare de servicii medicale spitaliceşti în perioada 2017-2019 va fi menţinut la nivelul actual, respectiv 119.579 a fost luată de Guvern, printr-o Hotărâre prin care s-a aprobat Planul naţional de paturi pentru perioada 2017-2019.

Potrivit unui comunicat de presă, numărul total de paturi la nivel naţional include paturile din secţiile de spitalizare continuă pentru afecţiuni acute, respectiv pentru afecţiuni cronice, din sanatorii şi preventorii. Nu sunt incluse aici paturile aprobate pentru pacienţii care se află în executarea unei măsuri educative ori de siguranţă privative de libertate, precum şi paturile din penitenciarele spital.

”La stabilirea Planului naţional de paturi s-a avut în vedere nevoia de creştere a eficienţei şi calităţii serviciilor medicale şi asigurarea accesului echitabil al populaţiei la serviciile medicale. Pentru acest număr de paturi se vor putea deconta serviciile medicale. Detalierea anuală pe judeţe a numărului total de paturi se face prin Ordin al ministrului Sănătăţii, cu avizul prealabil al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi a celorlalte ministere şi instituţii cu reţea sanitară proprie”, se mai arată în comunicatul Executivului.

Mai multe articole

PRIETENII NOŞTRI

Box 300x250 I love Cluj