Creşteri ale cifrei de afaceri în comerţul auto şi serviciile pentru populaţie

Scris de Gabriel Adam la 15 Mar 2017, ora 09:00

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor a crescut ca serie brută, în luna ianuarie 2017, comparativ cu ianuarie 2016, cu 8,9%, iar activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei a crescut cu 4,7%.

Faţă de perioada similară a anului precedent au fost înregistrate sporuri, în ianuarie 2017, la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+35,5%), activitǎţile de întreţinere şi repararea autovehiculelor (+19,7%), comerţul cu autovehicule (+9,8%) şi la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+3,3%), informează Institutul Naţional pentru Statistică.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei a înregistrat în ianuarie o cifră de afaceri cu 4,7% mai mare comparativ cu luna ianuarie 2016, provenită de la activitǎţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+8,4%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+5,9%), activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+1,8%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+1,4%) şi de la activităţile de spǎlare, curǎţare şi vopsirea textilelor şi blǎnurilor (+1,0%).

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna ianuarie 2017 a crescut cu 3,0% comparativ cu luna ianuarie 2016.

Faţă de decembrie 2016, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a înregistrat în luna ianuarie 2017, comparativ cu luna precedentă, o scădere cu 26,4%, ca urmare a reducerilor înregistrate la comerţul cu autovehicule (-34,9%), activităţile de întreţinere şi repararea autovehiculelor (-15,6%) şi la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (-14,5%). Creşteri s-au înregistrat la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+26,9%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna ianuarie 2017, comparativ cu luna precedentă a înregistrat o scădere cu 3,3%.

Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie brută, a înregistrat în ianuarie 2017 faţă de luna precedentă o scădere cu 7,7%, ca urmare a scăderilor înregistrate la serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (-40,6%), activităţile de spǎlare, curǎţarea şi vopsirea textilelor şi blǎnurilor (-18,0%), activitǎţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (-11,9%) şi la hoteluri şi restaurante (-11,6%). Creşteri au înregistrat activitǎţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+ 4,8%).

Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate a crescut în luna ianuarie 2017 faţă de luna precedentă cu 2,5%.

Mai multe articole

PRIETENII NOŞTRI

Box 300x250 I love Cluj