Copiii isteți au multe jocuri educative. De ce spun asta specialiștii

Scris de Ora de Stiri la 25 Oct 2016, ora 17:06

Despre jocuri educative se vorbeşte foarte mult în ultimii ani, specialiştii şi psihologii punctând de fiecare dată importanta existenţei lor în orice casă în care exista copii în plină dezvoltare. De ce jocuri educative? De ce nu cărţi? Explicaţia lor este una simplă: prin jocuri educative, copiii se distrează şi învaţă fără măcar să îşi dea seama că au făcut asta, iar informaţia nu dispare, nu este repetată sistematic, ci ea doar este şi va fi pe termen lung.
În magazine, părinţii pot găsi o mulţime de jocuri educative, potrivite pentru vârsta copilului lor. Şi, aşa cum poate aţi observat şi dumneavoastră, copiii sunt mai receptivi la joacă decât la învăţat. Cu jocuri educative ei pot învăţa şi se pot şi distra.
Specialiştii nu insistă în zadar atunci vorbesc despre jocuri educative, ba chiar din contră. Ele dezvolta imaginaţia celor mici, în timp ce acumulează noi şi noi cunoştinţe. Un copil cu imaginaţie înseamnă un copil inteligent. Atunci când cel mic împlineşte vârsta de 3 ani şi până la 7 ani a fost identificată perioada de asimilare de informaţii uşor, prin jocuri educative care să îi facă pe cei mici cei mai isteţi. În perioada de 4 ani menţionată anterior, învăţarea se face numai dacă este îmbrăcată într-o formă ludica, astfel că aici intervin sutele de jocuri educative care se găsesc pe piaţa din România şi nu numai.

Între 3-6 ani începe se să contureze inteligența copilului. Şi este momentul în care părinţii trebuie să investească bani şi timp în jocuri educative de calitate, potrivite pentru vârsta copilului.

Dacă cumpăraţi jocuri educative cu mult mai complicate decât etapă de dezvoltare în care se află copilul dumneavoastră, e foarte posibil, spun specialiştii, ca intelectul acestuia să stagneze. Aşadar, ochii în patru la jocuri educative şi la vârsta recomandată pe fiecare ambalaj al jocului cu pricina!
Modelele de jocuri educative contribuie foarte mult şi la dezvoltarea inteligenţei sociale. E poate unul dintre marile avantaje. Majoritatea jocurilor educative necesită mai mulţi jucători, astfel că îşi poate dezvolta prietenii şi poate învăţa să piardă, să câştige, să dialogheze mai bine.

La Noriel, găsiţi o mulţime de jocuri educative, potrivite pentru orice vârstă, care îl vor ajuta enorm pe copilul dumneavoastră şi care îl vor distra la maximum. Fără să ştie, el va învăţa multe, multe lucruri, fără nici cel mai mic efort. Şi, nu e aşa, nu e cel mai uşor să înveţi fără ca măcar să te chinui să faci asta?

Cu jocurile educative de la Noriel, se poate!

Mai multe articole

PRIETENII NOŞTRI

Box 300x250 I love Cluj