Ce BOLI prevestesc mâncărimile pielii

Scris de Gabriel Adam la 18 Mar 2017, ora 12:00

Pruritul sau mâncărimea intensă a pielii este un simptom comun al unor boli. Senzația deranjantă de mâncărime este dată adesea de infecția sau inflamația pielii. Pruritul poate fi asociat altor simptome sau poate fi izolat.

Pielea uscată, acumularea de celule moarte, deshidratarea sau alergiile sunt doar câteva dintre cauzele favorizante ale apariției mâncărimilor.

Pielea este cel mai mare organ, iar culoarea și consistența ei se pot modifica în prezența anumitor boli cum sunt cele de ficat, ale tiroidei, sau chiar și bolile pulmonare.

Ovare polichistice – pielea și părul devin grase mai ușor

În afecțiunile endocrine, pielea își schimbă gradul de hidratare. Stratul lipidic al corpului se modifică și el în momentul aparițiilor unor boli. Organismul este ca un mecanism complex, unde, dacă o singură piesă se defectează, sunt afectate și zonele din jur.

Bătăturile care nu se vindecă indică diabet

Nevoia de a bea multe lichide pe parcursul zilei, urinarea frecventă, modificările periodice ale glicemiei, candidozele bucale sau vaginale și infecțiile care se vindecă greu – toate sunt simptome ale prezenței diabetului în organism.

Din cauza pierderii anumitor substanțe hrănitoare de la suprafața pielii, pot apărea bătături dureroase care se vindecă greu la nivelul picioarelor și care sunt însoțite adesea de mâcărimi.

Pielea roșie, semn de boli cadiace, lupus sau menopauză

Persoanele care suferă de afecțiuni ale inimii se confruntă adesea cu roșeața pielii. De atfel, aceasta poate fi și un simptom al prezenței lupusului edematos, afecțiune care provoacă o iritație în formă de aripi de fluture la nivelul nasului și obrajilor.

Mai multe articole

PRIETENII NOŞTRI

Box 300x250 I love Cluj