Băsescu la Cluj: „PMP, un copil prematur”. FOTO

Scris de Adrian Rus la 9 Feb 2014, ora 13:12

Preşedintele României, Traian Băsescu, a fost oaspetele de seamă a dezbaterii organizate de Fundaţia Mişcarea Populară la Cluj-Napoca. Şeful statului a luat primul cuvântul dintre invitaţi şi s-a referit, în aproape o oră, la statul de drept, la guvernul USL, la Parlamentul României, la partenerii din Uniunea Europeană, la justiţie, dar şi la Partidul Mişcarea Populară (PMP).

Traian Băsescu Cluj

Băsescu a povestit cum i-a venit ideea creerii unei fundaţii care, ulterior, să ajungă partid politic, însă doar în preajma alegerilor parlamentare din 2016, dar a recunoscut că a fost surprins de rapiditatea cu care a luat naştere partidul.

„Fundaţia trebuia să genereze un partid încercând politica statului, o altfel de politică, de modernizare a statului român. Obiectivul major al acestei fundaţii era apropierea cât mai puternică de Republica Moldova, însă, în afară de câteva discuţii avute cu preşedintele acesteia Marian Preda, nu am ajuns în sediul lor, dar promit că mă duc. Niciodată nu am zis ce să facă fundaţia şi mă bucur că Preda a reuşit să impună fundaţiei linia pe care aş fi văzut-o.

Boc Udrea

Că fundaţia a născut un copil prematur, Partidul Mişcarea Populară, e adevărat, dar copiii prematuri sunt extrem de inteligenţi. În viziunea mea, trebuia creată o fundaţie care să genereze o mişcare, din care să rezulte un partid apt de bătălie politică şi să poată prelua guvernarea în 2016. Această fundaţie năzdrăvană a hotărât, însă, să intre chiar în bătălia de la alegerile europarlamentare. Îi doresc succes copilului fundaţiei, Mişcarea Populară”, a declarat Băsescu, în aplauzele celor peste 200 de invitaţi care au luat parte la dezbatera de la Casa de Cultură a Studenţilor.

Băsescu, Boc, Udrea

Mai multe articole

PRIETENII NOŞTRI

Box 300x250 I love Cluj